Aardgasbuffer Zuidwending officieel geopend

Geplaatst op: 27 jan 2011

Op 27 januari 2011 is de ondergrondse gasopslag van gasinfrastructuurbedrijf Gasunie in Zuidwending, nabij Veendam, officieel geopend. Burgemeester Ab Meijerman van de gemeente Veendam en Gasunie CEO Paul van Gelder verrichtten, onder toeziend oog van ongeveer 300 relaties, omwonenden en aannemers, de officiële openingshandeling. De aardgasbuffer in Zuidwending is de eerste gasopslag in Nederland waar aardgas in zoutlagen wordt opgeslagen.

Met deze nieuwe gasopslag versterkt Nederland zijn positie als Noordwest-Europese ‘gasrotonde’ en kunnen afnemers verzekerd blijven van een veilige en constante aanvoer van aardgas. Dat is belangrijk omdat aardgas ook in de toekomst een belangrijk deel uitmaakt van de duurzame energiemix.

Ab Meijerman, burgemeester van Veendam, en Paul van Gelder, CEO Gasunie, verrichtten samen de officiële openingshandeling onder toeziend oog van Eric Dam (directeur Bouw en Beheer), Pieter Trienekens (directeur Deelnemingen en Ontwikkeling), Erwin Mollink (projectdirecteur) en drie kinderen van een naburige school.

Zie ook:
Ondergrondse gasopslag Zuidwending in gebruik genomen (persbericht d.d. 14-01-2011)

Voor meer informatie: pers@gasunie.nl

Meer nieuws