Gasvulling derde caverne Zuidwending van start

Geplaatst op: 22 jul 2010

Woensdag 21 juli is een probleemloze en vlotte start gemaakt met de gasvulling van de 3e caverne, geheel volgens planning. De compressor, die het gas in de caverne moet pompen, was met één druk op de knop opgestart en liep "als een zonnetje", heel toepasselijk bij het weer van de afgelopen periode!

Eerder is op deze website bericht over het begin van de gasvulling van de 1e caverne, twee weken later gevolgd door de 2e caverne. Beide cavernes zijn inmiddels zonder noemenswaardige problemen in circa 100 dagen geheel met gas gevuld, waarbij operators van Gasunie, opstartexperts van onze Duitse consultant DEEP en operators van AkzoNobel nauw hebben samengewerkt.

Zoals gezegd is nu het vullen van de 3e caverne opgestart, waarbij door de opgedane ervaringen tijdens de vorige operatie dit bijna op een routine klus begint te lijken. Lijken, want iedereen is zich er ten volle van bewust dat we met drukken van pakweg 150 bar werken, en alle mogelijke voorzorgen in acht moeten worden genomen.

De 4e caverne moet 29 juli op het gasnet worden aangesloten, zodat eind oktober beide cavernes met gas gevuld kunnen zijn.

Bijschrift foto: caverne A3 gereed voor de eerste gasvulling.

Meer nieuws