Werkzaamheden op Aardgasbuffer Zuidwending

Geplaatst op: 05 sep 2014

Tussen september en november zullen er werkzaamheden worden uitgevoerd worden aan één van de cavernes op Aardgasbuffer Zuidwending. De betreffende caverne is nu voor ongeveer tweederde gevuld met aardgas en voor eenderde met pekel. De komende periode zal alle pekel uit de caverne worden gedrukt zodat de ontstane ruimte ook kan worden gevuld met aardgas.

Tussen september en november zullen er daarom wellicht meer activiteiten plaatsvinden bij onze caverne en zult u meer vracht- en werkverkeer tegenkomen bedoeld voor Aardgasbuffer Zuidwending. Dit verkeer zal gebruik maken van de nieuwe toegangsweg die aansluit op de Tonckelweg. Tevens wordt bij de caverne een zogenoemde stille aggregaat geplaatst die kan worden ingezet wanneer reguliere stroomvoorziening onvoldoende is.

Bij de werkzaamheden staat veiligheid uiteraard voorop. Daarom verwijderen wij bij aanvang van bepaalde werkzaamheden eerst een kleine hoeveelheid aardgas uit het systeem, zodat onze mensen veilig kunnen werken. Deze techniek wordt ook wel ‘afblazen’ genoemd. Het afblazen kan gedurende korte tijd gepaard kan gaan met een krachtig geluid dat eventueel hoorbaar kan zijn in de omgeving.

De werkzaamheden worden veilig uitgevoerd en de gaslevering naar de omgeving blijft gewoon in stand. Omwonenden hoeven zelf geen maatregelen te treffen. Het afblazen vindt onder meer plaats in het weekend van 6 en 7 september 2014. Het afblazen zelf zal in dit weekend ongeveer tweeëneenhalf uur in beslag nemen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met plantmanager Joost Hooghiem via telefoonnummer (0598) 31 5003 of (06) 1100 5478. U kunt ook een e-mail sturen naar j.hooghiem@gasunie.nl.

Meer nieuws