Zicht op AGBZW: bezoekers, bezoekers, bezoekers

Geplaatst op: 12 apr 2019

De energietransitie is een hot-topic. Daarbij komt waterstof steeds meer in beeld. Dat hebben we de afgelopen maanden goed gemerkt; veel bedrijven, politieke partijen, buitenlandse delegaties en andere geïnteresseerden willen graag een bezoek brengen aan onze locatie in Zuidwending om ons waterstofproject te zien. Toch geeft een andere doelgroep mij de meeste energie: de scholengemeenschappen.

Bezoek Winkler-Prins Scholengemeenschap Veendam

Donderdag 14 maart hebben we 20 leerlingen uit HAVO 3 / VWO 3 ontvangen voor een ochtend vragenvuur. Zij moeten dit jaar hun vakkenpakket kiezen en bezoeken daarvoor een bedrijf naar keuze. Dat is best een lastige keuze als je 14/15 jaar bent. De leerlingen hadden zich goed ingelezen in ons bedrijf. Dat werd duidelijk zichtbaar tijdens een spelletje Helm Op / Helm Af. Veel van de vragen werden goed beantwoord.

Daarna hebben ze in drie groepen afwisselend een werktuigbouw-kundige, een elektrotechnicus en een chemisch technoloog (ikzelf) ondervraagd. Prachtig om te zien hoeveel interactie er ontstaat en hoe gedreven (sommige :-)) tieners zijn. Zelfs de leerlingen die geen technische leergang gaan kiezen, deden actief mee aan het vragenvuur. Vervolgens hebben we een korte rondleiding gegeven over de locatie. Ondanks het droevige weer zat de sfeer er goed in.

Ik hoop dat deze leerlingen een mooie toekomst tegemoet gaan. Wanneer er later een paar bij ons komen werken, is mijn missie geslaagd!

Update Glycol-lekkage

In ‘Zicht op Aardgasbuffer Zuidwending’ van februari schreef ik al dat we de lekke leiding – die nog schoon water lekte – uit bedrijf zouden nemen. En dat we deze zouden vervangen door een tijdelijke, bovengrondse leiding. Dat hebben we gedaan op zaterdag 23 februari. Er is die dag van 09.00 uur tot 22.00 uur gewerkt om de tijdelijke, bovengrondse leidingen aan te sluiten. Deze actie is zeer succesvol verlopen. Hieronder ziet u een foto van de tijdelijke opstelling. Wees gerust: zo verroest als de leidingen van buiten zijn, zo schoon zijn ze van binnen.  

We zijn nu druk bezig om de definitieve oplossing dit jaar te implementeren. Dat zal gebeuren tijdens een van de reeds geplande onderhoudsweken.

Door: Rocco van Dijk | Plant Manager Underground Storages 

Meer nieuws